Hoofdpijn / Migraine

Hoofdpijn, in het bijzonder migraine komt veel voor. Soms kunnen ze leiden tot andere klachten. Migraine kan als het ernstig is, een invaliderende aandoening zijn. De oorzaken van hoofdpijn kunnen onder andere zijn: morele druk, vermoeidheid of geestelijke overspannenheid.
Dit geeft spier spanningen met plaatselijke blokkades energie- en bloedstroom in het hoofd.

Kan acupunctuur mij van mijn Hoofdpijn / Migraine afhelpen?

De gebruikelijke middelen kunnen de pijn alleen maar verzachten, maar acupunctuur kan uw klachten sterk doen verminderen of zelfs helemaal doen verdwijnen. Het blijkt dat hoofdpijnpatiënten die acupunctuur behandelingen krijgen minder vaak hoofdpijn hebben en dat ze ook minder vaak medicijnen gebruiken.

Dit is ook het resultaat van een onderzoek met 400 hoofdpijnpatiënten, die gedaan is in het jaar 2000 in Engeland. De resultaten zijn vermeld in het bekende medische blad British Medical Journal.

Stress-gerelateerde aandoeningen: depressies, burn-out, angst, paniek

Acupunctuur is heel geschikt om aandoeningen te behandelen die samenhangen met stress, angst en depressie. Vooral heftige emotionele gevoelens zoals angst en paniek, of diep verdriet laten zich goed behandelen met de combinatie van acupunctuur en counseling.